Jianu, consiliul IMM: Premierul nipon va privi ca pe un afront faptul că n-are cu cine să se întâlnească la Guvern

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat marţi că premierul Japoniei ar putea privi „ca pe un afront” faptul că nu are cu cine să se întâlnească la Palatul Victoria, după demisia primului-ministru Mihai Tudose.

314 afișări
Imaginea articolului Jianu, consiliul IMM: Premierul nipon va privi ca pe un afront faptul că n-are cu cine să se întâlnească la Guvern

Jianu, consiliul IMM: Premierul nipon va privi ca pe un afront faptul că n-are cu cine să se întâlnească la Guvern

„Gândiţi-vă din ce cultură economică şi socială vine Japonia şi cum va primi premierul Japoniei acest lucru (n.n.- lipsa unui premier pentru întâlnirea oficială). Îl va privi ca pe un afront, pentru că ei ţin foarte mult la aceste lucruri, la etichetă şi vor spune - nu s-au putut abţine nici măcar o zi, să facă acest CEx în după-amiaza în care pleacă primul-ministru al Japoniei”, a declarat preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă.

Jianu a amintit că Japonia este în căutare de ţări unde să facă noi investiţii. „Ei sunt într-un periplu în toate ţările sud-est europene şi în cele baltice. Acum Japonia îşi caută parteneri comerciali. Este o şansă cu care te întâlneşti o dată la două decenii”, a arătat Jianu.

Marţi dimineaţa, Guvernul român a anunţat că prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, nu va mai merge marţi la Palatul Victoria, aşa cum era stabilit iniţial în programul înaltului oficial nipon, la Guvern urmând să fie prezentă o delegaţie oficială şi economică japoneză condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al Cabinetului premierului japonez şi şeful misiunii economice.

Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici