"Lista albă" a celor "mai buni" contribuabili, la un pas de a deveni realitate. Ce beneficii vor avea contribuabilii

ANAF a publicat pe site-ul insituţiei un plan de măsuri ce prevede eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat care este care prevede o "lista alba" a celor "mai buni" contribuabili şi care este foarte aproape de implementare conform declaraţiilor recente ale şefei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, în cadrul unei emisiuni tv.

1768 afișări
Imaginea articolului "Lista albă" a celor "mai buni" contribuabili, la un pas de a deveni realitate. Ce beneficii vor avea contribuabilii

Contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile fiscale la timp şi integral, vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2020, de un bonificaţie de 3% din sumele aferente, conform unei declaraţii a şefei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, la un post de televiziune.

Planul de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat, publicat în data de 25 iunie 2019, prevede o serie de măsuri pentru eficientizarea colectării de bani la bugetul de stat şi o serie de alte obiective.

ANAF va iniţia modificarea legislaţiei în vederea reglementării prin Codul de Procedură Fiscală a posibilităţii publicării unei ”liste albe” a contribuabililor buni plătitori, de o manieră similară cu cea a publicării listei contribuabili care înregistrează obligaţii restante de plată, scrie în documentul oficial.

De asemnea, se doreşte şi acordarea de facilităţi fiscale la plata obligaţiilor fiscale pentru bunii plătitori.

Astfel vor fi implementate următoarele măsuri, conform documentului oficial:

  • Stabilirea criteriilor pentru definirea profilului contribuabilului ca “bun plătitor”
  • Stabilirea categoriilor de facilităţi ce pot fi acordate categoriei de contribuabili buni plătitori
  • Realizarea unui studiu de impact cu privire la acordarea facilităţilor fiscale la plata obligaţiior fiscale pentru bunii plătitori

Pentru a se putea aplica aceste prevederi, proiectul trebuie lansat în dezbatere publică, aprobat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici