Mall-ul "Promenada" din Bucureşti se deschide mâine. Cum arată construcţia - GALERIE FOTO

Mall-ul "Promenada" din Bucureşti se va deschide mâine. Astăzi a avut loc conferinţa de presă organizată cu ocazia deschiderii mall-ului.

38396 afișări
Imaginea articolului Mall-ul "Promenada" din Bucureşti se deschide mâine. Cum arată construcţia - GALERIE FOTO

Mall-ul "Promenada" din Bucureşti se deschide mâine. Cum arată construcţia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Centrul comercial Promenada Mall a fost construit de grupul austriac Strabag şi face parte din proiectul Floreasca City, dezvoltat de Raiffeisen evolution. Proiectul presupune o investiţie totală de 300 de milioane de euro.

"Sunt în curs de atribuire mai multe proiecte de birouri în această zonă (Floreasca, n.r.) însă nu avem încă un răspuns. Lucrăm, de asemenea, cu Petrom în mai multe proiecte, suntem implicaţi în construcţia proiectului ELI de la Măgurele (sistemul de lasere de mare putere, n.r.) şi de asemenea, suntem foarte activi pe partea de construcţie de parcuri eoliene", a declarat agenţiei MEDIAFAX Johann Polzl, managing director sub division SEE East Strabag.

Mall-ul Promenada Mall presupune o investiţie de 130 milioane de euro. Compania austriacă Raiffeisen evolution vrea să cumpere terenuri în Bucureşti pentru a dezvolta clădiri de birouri de dimensiuni medii, după ce a finalizat construcţia proiectului.

"Mai avem terenuri în România, unde intenţionam să dezvoltăm locuinţe şi spaţii de retail, dar timpurile s-au schimbat, iar acum piaţa rezidenţială nu merge prea bine. Ne vom concentra acum pe operarea centrului comercial şi vom vedea cum merge piaţa, iar dacă cererea va creşte vom decide ce vom dezvolta pe terenurile pe care le avem deja. De asemenea, ne uităm şi la alte terenuri, vrem să construim clădiri de birouri de 15.000-20.000 de metri pătraţi pentru companii şi antreprenori locali", a declarat, miercuri, la conferinţa de lansare a centrului comercial Promenda Mall, Markus Neurauter, managing director Raiffeisen evolution.

El a adăugat că, deşi a studiat deja câteva oferte, nu a găsit niciuna care să se potrivească "nevoilor" companiei.

"Suntem dezvoltatori, adică dezvoltăm un proiect, îl închiriem şi apoi vrem să-l vindem cât mai repede pentru a avea bani pentru alte proiecte. Vom păstra în proprietate Promenada Mall pentru o perioadă şi apoi vom vedea. Am primit oferte, dar nu avem niciun plan de vânzarea a proiectului în următoarele luni", a adăugat Neurauter.

Centrul comercial Promenada Mall a fost finanţat de banca austriacă Raiffeisen cu 95,5 milioane de euro, iar construcţia a început în urmă cu 22 de luni.

"Ne-am propus încă de acum 22 de luni să deschidem pe 17 octombrie 2013 şi am reuşit. Am dezvolta acest proiect şi în condiţiile actuale ale pieţei, credem în acest concept, în locaţie şi în cererea de pe piaţa de retail", a arătat Neurauter.

Centrul comercial este amplasat la intersecţia dintre Calea Floreasca, Şoseaua Pipera şi Barbu Văcărescu, o zonă dominată în special de clădiri de birouri, construite mai ales în ultimii cinci ani. Potrivit reprezentanţilor Raiffeisen evolution, în zonă lucrează circa 35.000 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească cu circa 10.000, odată cu finalizarea clădirilor de birouri aflate în construcţie.

"Ne aşteptăm să avem un trafic de 25.000 de persoane pe zi în perioade obişnuite ale anului şi de 30.000 de persoane în perioada Crăciunului", a precizat Neurauter.

Promenada Mall are o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi, ocupată în proporţie de 95%, structurată în 140 de magazine şi 1.300 de locuri de parcare subterane. Centrul comercial are şase niveluri, primele două fiind subterane, destinate parcării, iar următoarele patru niveluri vor găzdui zona comercială.

Reprezentanţii centrului comercial au precizat că pentru restul spaţiilor sunt în curs de negociere contracte de închiriere, urmând ca acestea să fie încheiate în următoarele săptămâni.

Constructorul complexului Floreasca City a fost grupul austriac Strabag, iar activitatea de închiriere a centrului comercial a fost asigurată de Krammer&Wagner din Austria.

Promenada Mall dispune, de asemenea, de o terasă situată la ultimul etaj, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi.

Cel mai mare chiriaş al centrului este retailerul Peek&Cloppenburg, care ocupă un spaţiu de 4.800 de metri pătraţi. Printre numele noi de retaileri aduse de noul centru comercial se numără H&M Home, iCentre, cel mai nou Apple premium reseller, Kazar, Musette Mall, LEGO, Nobilis, Tchibo sau ZooperKidz. Aceştia se adaugă retailerilor prezenţi deja pe piaţa locală, precum Inditex, C&A, Deichmann, dm, Billa, Gant, KFC, McDonald's, Sephora, Oysho, Starbucks, Cărtureşti, Douglas etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici