Merkel respinge apelul lui Rajoy ca naţiunile puternice din zona euro să susţină economia regiunii

Cancelarul german Angela Merkel a respins apelul premierului spaniol Mariano Rajoy ca ţările cu putere financiară din zona euro să susţină creşterea economică a regiunii.

678 afișări
Imaginea articolului Merkel respinge apelul lui Rajoy ca naţiunile puternice din zona euro să susţină economia regiunii

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Merkel, aflată în Santiago, capitala Chile, pentru o reuniune a liderilor europeni şi din America Latină, a spus că statele din zona euro trebuie să se concentreze atât pe consolidarea fiscală, cât şi pe creşterea economică, transmite Bloomberg.

Rajoy a afirmat vineri că ţările care dispun de fonduri ar trebui să le folosească pentru stimularea creştererii economice în uniunea monetară.

"Nu există fie aşa, fie altfel. Încrederea poate creşte dacă ai finanţe solide, pe de o parte, şi pe de alta o structură de reformă care să permită creşterea economiei. Încercăm să avem o contribuţie", a afirmat Merkel sâmbătă, după o întâlnire cu preşedintele chilian Sebastian Pinera.

Liderii europeni declară sfârşitul celei mai dificile a crizei datoriilor suverane din ultimii trei ani, dar se confruntă cu recesiunea şi creşterea şomajului.

În Spania, şomajul a depăşit 26% în ultimul trimestru al anului trecut, astfel că aproape 6 milioane de oameni nu au un loc de muncă, în condiţiile în care Rajoy a impus cele mai drastice economii bugetare din istoria democratică a ţării.

Merkel nu s-a lăsat impresionată de apelurile ca ţările mai bogate, precum Germania, să cheltuiască mai mult. Ea a spus că statele din zona euro trebuie să se concentreze pe creşterea competitivităţii în raport cu restul lumii, iar Germania este prima care pune în practică această agendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici