Microsoft şi o bancă daneză vor lansa o platformă bursieră online

Grupul american Microsoft şi banca daneză Saxo Bank vor lansa săptămâna aceasta o platformă online de tranzacţii bursiere, MSN Trader, destinată investitorilor individuali, care doresc să deţină un control mai ridicat asupra propriilor finanţe, potrivit cotidianului Financial Times.

33 afișări
Imaginea articolului Microsoft şi o bancă daneză vor lansa o platformă bursieră online

Microsoft şi o bancă daneză vor lansa o platformă bursieră online

Încrederea în managerii care administrează investiţii a fost afectată pe mai mult pieţe importante în timpul crizei financiare. "Criza fulger" de pe bursa din SUA, când indicele Dow Jones s-a prăbuşit şi şi-a revenit pe parcursul a numai o oră a modificat negativ încrederea investitorilor şi a condus la ieşiri importante de capital.

Existenţa unor servicii online ieftine pentru tranzacţii financiare a contribuit la orientarea investitorilor către control asupra plasamentelor, prin facilităţi denumite "doar execuţie" (execution only - XO), oferite de companii ca Barclays Stockbrokers şi TD Waterhouse.

Astfel de servicii, destinate investitorilor care iau propriile decizii de tranzacţionare, au crescut puternic în Marea Britanie în ultimii ani, peste 300.000 de conturi fiind deschise în perioada de 12 luni încheiată în iunie, potivit firmei de cercetare Compeer. Studiul arată că există aproximativ 3,8 milioane de conturi administrate de firme XO pentru aproximativ un milion de investitori britanici.

Microsoft şi Saxo Bank vor lansa miercuri MSN Trader, care va permite investitorilor individuali să tranzacţioneze 11.000 de acţiuni pe 23 de pieţe din întreaga lume, "împreună cu facilităţi care erau disponibile în trecut doar investitorilor profesionişti".

Platforma va asigura posibilitatea unei cercetări amănunţite, ca de exemplu compararea oportunităţii de investiţie într-o compania cu altele de nivel asemănător din industria respectivă.

MSN Trader va fi disponibilă pe site-ul MSN Money Marea Britanie, care înregistrează lunar peste 500.000 de vizitatori.

Pe lângă tranzacţiile cu acţiuni, MSN Trader va oferi şi posibilitatea de a investi în instrumente finacniare derivate.

Platforma va fi lansată iniţial în Marea Britanie dar va fi extinsă în Europa ulterior. Comisionul standard al firmelor XO este de 12 lire sterline pe tranzacţie, iar MSN Trader va percepe doar opt lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici