Microsoft va concedia 7.800 de angajaţi pentru reducerea costurilor

Microsoft intenţionează să desfiinţeze până la 7.800 de locuri de muncă, în cadrul măsurilor de reorganizare a diviziei de telefoane şi hardware puse în practică de directorul general Satya Nadella, a anunţat miercuri cel mai mare producător de software la nivel mondial.

9275 afișări
Imaginea articolului Microsoft va concedia 7.800 de angajaţi pentru reducerea costurilor

Microsoft pregăteşte concedieri masive pentru reducerea costurilor (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Grupul va reevalua în scădere valoarea fondului comercial la divizia de telefoane Nokia cu aproximativ 7,6 miliarde de dolari şi va înregistra costuri de restructurare de aproximativ 750-850 milioane de dolari, a anunţat miercuri Microsoft, citat de Bloomberg.

La sfârşitul lunii martie, Microsoft avea aproximativ 120.000 de angajaţi.

Concedierile se vor adăuga unui program de reducere a numărului de angajaţi cu 18.000, anunţat în 2014.

De la preluarea conducerii Microsoft în 2014, Nadella a cumpărat producători de software pentru dispozitive mobile şi servicii cloud, renunţând la operaţiunile care nu fac parte din strategia sa.

Surse citate de New York Times au declarat miercuri că Microsoft intenţionează să anunţe o nouă rundă de concedieri, pe lângă restructurarea a 18.000 de locuri de muncă anunţată în 2014 pentru reducerea costurilor.

Concedierile vor afecta angajaţii diviziei hardware şi alte părţi ale companiei, inclusiv divizia producătoare de smartphone-uri cumpărată de Microsoft anul trecut de la compania finlandeză Nokia, au spus sursele.

În iulie anul trecut, Microsoft a lansat una dintre cele mai ample restructurări a angajaţilor din istoria industriei IT, desfiinţarea a 18.000 de posturi, reprezentând 14% din totalul forţei de muncă, pentru concentrarea pe serviciile cloud şi pe aplicaţiile destinate dispozitivelor mobile.

În luna iunie, Microsoft a anunţat că Stephen Elop, fostul şef al producătorului de telefoane Nokia, şi trei alţi directori pleacă din companie.

Microsoft urmează să lanseze Windows 10 pe 29 iulie, prinul sistem de operare compatibil cu PC-uri, tablete şi telefoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici