Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci 456 mil. lei prin două licitaţii cu titluri de stat

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi de la bănci circa 456 mil. lei prin două licitaţii cu titluri de stat, randamentele medii de adjudecare fiind de 6,06%, respectiv 4,01%, suma obţinută fiind cu sub valoarea nominală a emisiunilor, de 900 milioane lei.

259 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci 456 mil. lei prin două licitaţii cu titluri de stat

Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci 456 mil. lei prin două licitaţii cu titluri de stat

Prima licitaţie, de obliglaţiuni scadente în 2030, cu valoarea nominală de 400 mil. lei, Trezoreria statului a împrumutat 285 mil. lei, randamentul pâmă la maturitate fiind de 6,06%.

Cererea totală primită a fost de 310 milioane lei, iar rata cuponului a fost de 4,15%. Ministerul a respins toate ofertele cu un nivel al preţului mai mic de 87%.

La cea de-a doua licitaţie, cu certificate de trezorerie cu discont scandente în iunie 2022, cu o valoare nominală de 500 mil. lei, suma împrumutată de Ministerul Finanţelor a fost de 171 mil. lei.

Volumul total al cererii a fst de 304 milioane lei, iar nivelul mediu ponderat la care s-a adjudecat oferta a fost de 4,01%.

Ministerul a respins şi în acest caz ofertele de cumpărare care au depăşit un randament de 4,05%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici