Miniştrii Energiei din statele UE nu au ajuns la un acord complet, se vor reuni din nou în noiembrie

Miniştrii Energiei din statele Uniunii Europene nu au ajuns la un acord complet asupra planurilor de soluţionare a crizei din domeniul energetic, pe fondul disensiunilor dintre Franţa şi Germania, urmând să se reunească din nou pe 24 noiembrie.

270 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Energiei din statele UE nu au ajuns la un acord complet, se vor reuni din nou în noiembrie

Singurul aspect asupra cărora miniştrii Energiei au fost total de acord este cel referitor la stabilirea unei cote privind achiziţiile în comun de gaz, conform cotidianului Le Monde.

Franţa şi Germania au disensiuni puternice privind plafonarea preţului la gaz la nivelul Uniunii Europene. Parisul susţine ideea Comisiei Europene de plafonare a tarifelor, care însă este contestată de Guvernul Olaf Scholz.

În acest context, miniştrii Energiei urmează să aibă o nouă reuniune pe 24 noiembrie, iar până atunci vor avea loc negocieri tehnice pentru depăşirea disensiunilor.

"Stabilirea prin lege a unui plafon al tarifelor generează riscul ca producătorii de gaz să vândă unde doresc, astfel că noi, europenii, nu vom primi mai mult gaz, ci mai puţin", a afirmat Olaf Scholz săptămâna trecută. Cancelarul Germaniei a cerut ca Uniunea Europeană să ajungă la acorduri cu naţiuni precum Japonia şi Coreea de Sud, astfel încât aceste ţări să nu genereze concurenţă pe piaţa achiziţiilor de gaze.

Liderii ţărilor din cadrul Uniunii Europene şi cei ai instituţiilor comunitare au ajuns la un acord de principiu, la summitul desfăşurat săptămâna trecută la Bruxelles, în sensul reducerii preţurilor la energie şi garantării aprovizionării, urmând să fie creat un mecanism special de reglementare. Însă detaliile mecanismului trebuie elaborate de miniştrii Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici