Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, chemat la Guvern pentru explicaţii legate de declaraţia de avere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ancheta ANI va aduce clarificări

Premierul Dacian Cioloş a discutat, vineri, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, precizând că rezultatele evaluării ANI vor clarifica aspectele legate de declaraţiile de avere depuse de ministrul Energiei.

1588 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, chemat la Guvern pentru explicaţii legate de declaraţia de avere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ancheta ANI va aduce clarificări

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, chemat la Guvern pentru explicaţii legate de declaraţia de avere

'Premierul Dacian Cioloş a avut o discuţie cu ministrul Victor Grigorescu cu privire la anunţul ANI, în contextul în care integritatea este şi va rămâne un principiu asumat de către toţi membrii echipei guvernamentale şi colaboratorilor săi. Evaluarea declaraţiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenţia Naţională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituţie îl face conform competenţelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declaraţiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor şi comentariilor'', a declarat Liviu Iolu.

Victor Grigorescu a confirmat recent că a obţinut 800.000 lei din închirierea către un offshore a platformei monitoreu.com. Presa a semnalat însă că site-ul nu ar exista, iar dacă a fost funcţional nu a lăsat urme semnificative în mediul online.

''Contractul a fost semnat cu un an şi şapte luni înainte de a ajunge ministru şi a durat un an de zile. Cum pot eu înlătura suspiciunea unui ziarist care mă acuză că acest contract are legătură cu poziţia mea de ministru? (...) Ce am închiriat de am primit banii respectivi? Am auzit tot felul de ironii: că ar fi un yacht, că ar fi un palat sau mai ştiu eu ce bun luxuriant. Ei bine nu, nu era nimic exotic, ci doar un site de analiză pe surse deschise despre politicile comerciale europene. (...) Putem numi proiectul meu site sau platformă online, pentru că el respectă definiţia acestora. El este, însă, mai mult o aplicaţie software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacţiona cu ea'', a scris ministrul vineri pe Facebook.

El a susţinut că platforma era un instrument de filtrare a informaţiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante în vederea unei mai bune înţelegeri a politicilor comerciale europene.

''Nu era pentru publicul larg şi în consecinţă nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obişnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcţionează astăzi ţine de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiaşi an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona şi nici nu am simţit că poate continua aşa cum era construit. Adresa de internet îmi aparţine în continuare şi nu am renunţat nici astăzi la ideea de a continua un astfel de proiect'', a precizat el, acuzând faptul că ar fi obiectul unei campanii de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici