Moody’s va retrograda ratingul maxim Aaa al SUA dacă nu va fi redus raportul între datorii şi PIB

Moody’s ar putea retrograda ratingul maxim triplu A al Statelor Unite, dacă congresmenii nu vor putea reduce raportul între datorii şi PIB, în negocierile referitoare la bugetul anului viitor.

150 afișări
Imaginea articolului Moody’s va retrograda ratingul maxim Aaa al SUA dacă nu va fi redus raportul între datorii şi PIB

Moody’s va retrograda ratingul maxim Aaa al SUA dacă nu va fi redus raportul între datorii şi PIB (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ratingul SUA ar putea fi redus la nivelul Aa1, dacă negocierile dintre membrii Congresului nu vor avea succes, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Moody’s a plasat la negativă perspectiva ratingului Aaa, în luna august.

Dacă planurile care vor fi convenite de legislativul american vor conduce la stabilizarea şi apoi la scăderea raportului dintre datorii şi PIB, atunci Moody’s va reconfirma ratingul SUA.

Din cauza neînţelegerilor din Congres, SUA se îndreaptă spre o procedură automată prin care facilităţile fiscale adoptate în timpul preşedinţiei George W. Bush vor expira la sfârşitul acestui an, în timp ce la 1 ianuarie vor intra în vigoare reduceri automate ale cheltuielilor de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Standard&Poor’s a retrogradat ratingul triplu A al SUA cu o treaptă, la AA+, în august 2011, avertizând că riscurile politice şi fiscale ar putea conduce la o nouă revizuire.

SUA beneficiază de rating AAA din partea Fitch, cu perspectivă negativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici