Noi tarife maxime RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone. Reacţia Guvernului

ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.

982 afișări
Imaginea articolului Noi tarife maxime RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone. Reacţia Guvernului

Noi tarife maxime RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone

Prin utilizarea de către Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0, anunţă ASF.

Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF.

„Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depăşească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referinţă.

Va fi un preţ sustenabil, sub ţările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilităţile firmelor cu flote mari. În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar şi posibilitatea suspendării poliţei cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive. Acest Guvern va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor şi transportatorilor”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rca,
tarife,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici