Nunţile din India dau un impuls puternic pieţii aurului în primul trimestru al anului/ Care este explicaţia

Piaţa aurului în primul trimestru al anului, în creştere cu 7%, la 1.053 tone, a fost influenţată de cererea mai mare a băncilor centrale, dar şi de numărul zilelor de bun augur pentru nunţi din India, unde cererea de bijuterii a crescut cu peste 6 tone, arată datele World Gold Council.

1364 afișări
Imaginea articolului Nunţile din India dau un impuls puternic pieţii aurului în primul trimestru al anului/ Care este explicaţia

Nunţile din India dau un impuls puternic pieţii aurului în primul trimestru al anului

Cererea de bijuterii din India a crescut de la 119,2 tone în primul trimestru al anului trecut la 125,3 tone în acest an, în condiţiile în care perioada nefavorabilă nunţilor s-a terminat la mijlocul lunii ianuarie, iar primul trimestru a avut 21 de zile favorabile nunţilor în calendarul Hindi, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi Brexit a avut influenţa sa asupra pieţei aurului, cererea crescând în Marea Britanie cu 58%, la 3,6 tone, cea mai mare valoare din 2012, investitorii căutând astfel să se protejeze de efectele ieşirii ţării din UE.

Germania, cea mai mare piaţă a aurului din Europa, a înregistrat o creştere a cererii cu 3%, la 24,1 tone.

Băncile centrale au cumpărat 145,5 tone de aur, acesta fiind cel mai bun prim trimestru din ultimii şase ani.

La nivelul băncilor centrale, Rusia a fost cel mai mare cumpărător, cu 55,3 tone de aur achiziţionate în T1, rezervele ruseşti de aur urcând la 2.168,3 tone. Urmează China, cu 33 de tone, iar Ecuador, Turcia, India, Kazakhstan, Qatar şi columbia au făcut, la rândul lor, achiziţii semnificative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici