Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate

Cererile de principiu pentru sprijinirea agriculturii se justifică, dar Guvernul a majorat cuantumul plăţilor din acest sector, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că ministrul Agriculturii şi cel de Finanţe vor continua discuţiile cu asociaţiile de fermieri, care au protestat în Capitală.

364 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate

Ponta: Cererile de principiu pentru sprijin în agricultură se justifică, dar alocările sunt majorate (Imagine: Nicu Mircea / Arhiva MediafaxFoto)

Începând de la ora 11.00, aproximativ 1.000 de producători agricoli au pichetat sediul Guvernului, aceştia reclamând că agricultura este lăsată de izbelişte şi cerând demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

La solicitarea presei de a comenta pe această temă, premierul Ponta a afirmat că agricultura reprezintă un sector important al economiei şi a prezentat câteva date ale Ministerului Agriculturii din care reiese că sprijinul acordat fermierilor în acest an a crescut semnificativ faţă de anul trecut.

El şi-a exprimat speranţa că protestele fermierilor nu au avut loc miercuri tocmai pentru că ministrul Agriculturii se află în această zi la Bruxelles pentru a discuta cu comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş.

"Ministrul Agriculturii m-a întrebat dacă să-şi anuleze întâlnirea cu comisarul Cioloş şi să stea aici. I-am spus că nu, să meargă la Bruxelles, pentru că până pe 22 noiembrie avem de dat o uriaşă bătălie pentru politica agricolă comună", a declarat premierul.

Acesta a adăugat că cinci dintre asociaţiile de fermieri s-au delimitat de proteste şi s-au arătat mulţumite de sprijinul oferit de Guvern, iar cele două asociaţii care protestează sunt asociaţii "care au o opţiune politică".

Primul-ministru a mai arătat că a discutat despre protestele fermierilor şi cu ministrul de Interne, Mircea Duşa, care l-a asigurat că "lucrurile nu au deviat prea mult de la ceea ce era legal".

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 15.10, după ce liderii participanţilor le-au spus protestatarilor să meargă acasă, precizând că, în următoarele două zile, va fi discutat "planul B" de acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici