Premierul Italiei vede luminiţa de la capătul tunelului. Monti: Italia şi restul Europei se apropie de ieşirea din tunel

Europa se apropie de ieşirea dintr-o perioadă foarte dificilă, ca urmare a deciziilor luate la reuniunea liderilor europeni din iunie, a declarat premierul Italiei, Mario Monti.

312 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei vede luminiţa de la capătul tunelului. Monti: Italia şi restul Europei se apropie de ieşirea din tunel

Premierul Italiei vede luminiţa de la capătul tunelului. Monti: Italia şi restul Europei se apropie de ieşirea din tunel (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Este un tunel, dar la capătul tunelului începe să apară un pic de lumină. Italia şi restul Europei se apropie de ieşirea din tunel", a spus premierul , pentru postul de radio RAI.

Deciziile luate la ultimul summit al UE încep să dea rezultate, a spus Monti, adăugând că are încredere că omologul său spaniol, Mariano Rajoy, va putea rezolva problemele ţării.

Monti a vorbit înaintea unei vizite în Franţa, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele francez, Francois Hollande.

Italia şi Spania s-au aflat sub presiune puternică pe pieţele financiare în ultimele luni, din cauza temerilor investitorilor privind nivelul de îndatorare al celor două ţări. Presiunea a mai scăzut în ultimele zile după ce preşedintele BCE, Mario Draghi, cancelarul Germniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, au declarat că vor face tot ce este necesar pentru a salva euro, iar investitorii au interpretat mesajul ca o posibilă reluare a programului de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale de către BCE.

Autorităţile italiene au anunţat, marţi, că şomajul a atins maximul ultimilor 13 ani, de 10,8% în iunie, în timp ce la nivelul zonei euro s-a menţinut la nivelul record de 11,2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici