Preşedintele peruan, interesat să importe medicamente: România produce medicamentele generice la un cost mic

Preşedintele republicii Peru, Ollanta Moises Humala Tasso, a declarat, marţi, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că ţara sa este interesată să importe medicamente generice produse de firmele farmaceutice din România.

443 afișări
Imaginea articolului Preşedintele peruan, interesat să importe medicamente: România produce medicamentele generice la un cost mic

Preşedintele peruan: Suntem interesaţi să importăm medicamente generice produse în România (Imagine: Marius Fratila / MediafaxFoto)

"Ne interesează domeniul sănătăţii. România produce medicamentele generice la un cost mic, ceea ce este de interesul nostru. Noi ne-am săturat să plătim mult pe medicamente scumpe", a afirmat preşedintele Ollanta Humala.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a arătat că din partea firmelor din România există disponibilitate pentru implicarea în programul naţional de achiziţii de medicamente al Guvernului de la Lima.

"România doreşte să se implice în programul lansat de domnul preşedinte cu privire la asigurarea medicamentelor generice pe care noi le producem", a afirmat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Lima, cu omologul peruan Ollanta Moises Humala Tasso, în timpul primei vizite în această ţară a unui şef de stat român după 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici