Preţul petrolului scade cu peste 2 dolari din cauza incertitudinilor din Grecia

Preţul petrolului este în scădere marţi pentru a cincea şedinţă consecutiv, cu peste 2 dolari, după ce incertitudinile politice din Grecia s-au adăugat semnelor de încetinire a creşterii economice în Europa şi SUA, alimentând temerile privind scăderea cererii de ţiţei.

214 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade cu peste 2 dolari din cauza incertitudinilor din Grecia

Preţul petrolului scade cu peste 2 dolari din cauza incertitudinilor din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora 15:00 GMT, petrolul Brent de referinţă pe piaţa londoneză era tranzacţionat în scădere cu 2,34 dolari, la 110,82 dolari pe baril.

Preţul petrolului destinat pieţei americane este în declin cu 2,22 dolari, la 95,72 dolari pe baril.

Cotaţiile petrolului, euro şi ale acţiunilor sunt afectate de ştirile că liderul formaţiunii de extremă stânga Syriza (Coaliţia Stângii) din Grecia, Alexis Tsipras, nu va colabora cu două mari partide, Noua Democraţie (conservator) şi PASOK (socialist), decât dacă vor accepta renegocierea angajamentelor asumate în programul de salvare convenit cu UE şi FMI.

Coaliţia Stângii are un termen de trei zile pentru formarea unui guvern de coaliţie, după ce Noua Democraţie, care a obţinut duminică cel mai mare număr de voturi, nu a reuşit să îşi facă aliaţi.

"Destrămarea coeziunii politice, financiare şi sociale în Europa va avea un efect îngrijorător asupra cererii", a declarat Michael Fitzpatrick, editor al publicaţiei Energy Preview din New York.

Scăderea cotaţiei petrolului a fost influenţată şi de ministrul Petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, care a declarat că ţara sa produce circa 10 milioane de barili de petrol pe zi şi vrea să stocheze 80 de milioane de barili pentru a preveni orice problemă de aprovizionare a pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici