Proiectul de înnisipare a plajelor s-ar putea opri la jumătatea drumului. Rămăşiţele unei epave antice au fost descoperite în zona de extragere a nisipului

  • Bucăţi de lemn ce ar putea fi dintr-o epavă antică, au fost descoperite în procesul de înnisipare
  • DNA Constanţa a cerut ca locul unde au fost găsite rămăşiţele să fie conservat
  • Lucrările de înnisipare sunt îngreunate din cauza acestor descoperiri
2364 afișări
Imaginea articolului Proiectul de înnisipare a plajelor s-ar putea opri la jumătatea drumului. Rămăşiţele unei epave antice au fost descoperite în zona de extragere a nisipului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Procurorii DNA Constanţa au găsit fragmente de lemn, posibil epavă antică, în zona de extragere a nisipului pentru lărgirea plajelor din Mamaia.

Construcţia a fost localizată la aproximativ 2 mile în larg, la o adâncime de 25 de metri.

Procurorii DNA au trimis o solicitare către Direcţia Judeţeană de Cultură pentru a conserva locul în care au fost descoperite bucăţile lemnoase.

Magdalena Tiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa  spune că : ”Solicitarea include nişte coordonate, dar până la acest moment nu le-am identificat. Vom lua toate măsurile care se impun după ce vom avea mai multe informaţii”.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române au confirmat că accesul navei care extrage nisip din largul mării a fost restricţionat de către Autoritatea Navală Română.

Lucrările de înnisipare sunt îngreunate şi există riscul ca proiectul să fie stopat.

”Există riscul ca beneficiarul proiectului, ANAR prin ABADL să suporte costuri suplimentare. Acestea pot fi revendicate de antreprenor, cu o valoare estimată de sute de mii de euro pe zi. De asemenea, pot exista sancţiuni financiare pe care România le-ar putea primi din partea UE” au declarat reprezentanţii ANAR.

Îţi reamintesc că proiectul implementat de Apele Române de-a lungul litoralului românesc are o valoare de peste 800 de milioane de euro. Acesta vizează 11 sectoare de plajă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici