PSD acuză PNL că a pus cruce Programului Tomata: Spunem adio roşiilor româneşti

  • PSD acuză PNL că a „îngropat” Programul Tomata.
  • Guvernul Orban nu ar fi publicat HG privind aprobarea programului pe anul 2020.
  • Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanţi.
636 afișări
Imaginea articolului PSD acuză PNL că a pus cruce Programului Tomata: Spunem adio roşiilor româneşti

PSD: Spunem adio roşiilor româneşti, PNL ne trece doar pe cele din import

PSD acuză PNL că a „îngropat” Programul Tomata, „prin subfinanţare, superbirocratizare şi tergiversare”, iar anul acesta românii vor spune adio roşiilor autohtone.

„Anul acesta spunem adio roşiilor româneşti, PNL ne trece doar pe cele din import. PNL a reuşit performanţa de a îngropa şi Programul TOMATA, prin subfinanţare, superbirocratizare şi tergiversare. Astfel, în loc să continue şi să dezvolte un program bun, care aducea pe masa românilor roşii autohtone sănătoase, îl omoară cu bună ştiinţă din prostie”, scrie, sâmbătă, PSD, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit social-democraţilor, Guvernul Orban nu a publicat HG privind aprobarea programului pe anul 2020, deşi până acum răsadurile de tomate trebuiau deja plantate pentru a putea fi livrate pe piaţă începând cu 1 mai.

În plus, acuză PSD; bugetul este redus cu 10 milioane de euro, iar programul se restrânge doar la un singur ciclu, cel de primăvară, deşi perioada deficitară este şi în lunile de început de iarnă, când tomatele nu se mai pot produce decât în sere sau solarii.

„Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanţi faţă de 20.000 de mii de solicitanţi în 2019. Mai puţin cu 14.000 tone tomate din producţia autohtonă pentru piaţa românească”, scriu reprezentanţii PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
tomata,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici