PSD: Prelungim măsura limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul lui 2024

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul depus de grupul PSD la Legea de aprobare a OUG 5/2024, prin care termenul de aplicare a măsurii limitării adaosului la alimentele de bază se va prelungi până la 31 decembrie 2024.

89 afișări
Imaginea articolului PSD: Prelungim măsura limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul lui 2024

PSD: Prelungim măsura limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul lui 2024

„Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul depus de grupul PSD la Legea de aprobare a OUG 5/2024, prin care termenul de aplicare a măsurii limitării adaosului la alimentele de bază se va prelungi până la 31 decembrie 2024. După adoptarea în camera decizională, propunerea legislativă va fi transmisă Preşedintelui României în vederea promulgării”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii amintesc că, în forma anterioară a actului normativ, aplicarea măsurii s-ar fi încheiat la finalul acestei luni.

„Decizia PSD vine în urma numărului mare de solicitări din partea cetăţenilor pentru menţinerea limitării adaosului comercial la alimentele de bază – aceasta fiind cea mai bună dovadă a eficienţei măsurii promovate de PSD. Chiar dacă în urma limitării adaosului comercial s-au manifestat în continuare unele variaţii sezoniere ale preţurilor la alimentele (întrucât nu s-a plafonat preţul final, ci doar marja adăugată de comercianţi la preţurile producătorilor stabilite în condiţii concurenţiale), este evident că măsura a oprit specula din piaţă şi a stabilizat preţurile la produsele alimentare, contribuind totodată la temperarea inflaţiei generale. PSD consideră că în contextul incertitudinilor economice şi geopolitice externe este necesar să existe un mecanism de protecţie socială care să asigure stabilitatea preţurilor la produsele de strictă necesitate pentru un trai decent”, se arată în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici