România are printre cele mai mici preţuri din UE la alimente, utilităţi şi tutun

Cele mai ieftine alimente sunt în România şi Polonia, iar cele mai scumpe în Danemarca şi Suedia, conform datelor pe 2016, publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat.

678 afișări
Imaginea articolului România are printre cele mai mici preţuri din UE la alimente, utilităţi şi tutun

România are printre cele mai mici preţuri din UE la alimente, utilităţi şi tutun

De asemenea, în ţara noastră facturile la utilităţi, dar şi costurile reparaţiilor şi ale întreţinerii locuinţei sunt printre cele mai scăzute, înaintea noastră poziţionându-se doar Bulgaria şi Polonia. Cele mai mari facturi le plătesc elveţieni şi britanicii.

Şi tot românii plătesc printre cele mai mici preţuri la produse alcoolice şi tutun, din acest punct de vedere România a patra poziţie în Uniunea Europeană, după Bulgaria, Ungaria şi Polonia. Cele mai scumpe băuturi alcoolice şi ţigări se găsesc în Irlanda, Marea Britanie şi ţările nordice.

Iar preţurile din hotelurile şi restaurantele din ţara noastră sunt aproape de trei ori mai mici decât în Danemarca, ţară care ocupă prima poziţie la acest capitol. Industria turistică care practică cele mai mici preţuri este cea din Bulgaria, urmată de cea din ţara noastră şi din Cehia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici