Romtelecom: Creşterea TVA va reduce consumul şi pe piaţa telecom

Creşterea TVA va reduce consumul de bunuri şi servicii, inclusiv pe piaţa telecomunicaţiilor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

16 afișări
Imaginea articolului Romtelecom: Creşterea TVA va reduce consumul şi pe piaţa telecom

Romtelecom: Creşterea TVA va reduce consumul şi pe piaţa telecom (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

"Pe orice piaţă, în orice ţară, majorarea TVA conduce la reducerea consumului pentru că aproape toţi clienţii se vor gândi de două ori când vor face o achiziţie. Ne aşteptăm la o creştere a consumului, dar nu pot avansa un procentaj în acest moment", a spus Ioannidis.

El nu a dorit să facă comentarii cu privire la amplitudinea majorării TVA, de la 19% la 24%, dar a afirmat că este clar că România are nevoie de finanţarea pe care o solicită Fondului Monetar Internaţional (FMI).

În primul trimestru, veniturile Romtelecom au scăzut cu 3,3%, la 194,8 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 20,2%, la 59,3 milioane euro, potrivit unui raport al grupului elen OTE, acţionarul marjoritar al companiei.

Executivul a decis sâmbătă să majoreze TVA de la 19% la 24% pentru a menţine deficitul bugetar în limita convenită cu FMI după ce Curtea Constituţională a decis că nu pot fi reduse pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici