Sindicaliştii şi conducerea CFR au început negocierile

Liderii sindicali ai mecanicilor de locomotive au intrat la negocierile salariale cu conducerea companiilor de căi ferate şi, deocamdată, nu pot da asigurări că greva generală nu va fi declanşată.

767 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii şi conducerea CFR au început negocierile

Sindicaliştii şi conducerea CFR au început negocierile

Rodrigo Maxim şi Marian Costache, preşedinţii sindicatelor care îi reprezintă pe mecanicii de locomotive au declarat, miercuri, la intrarea în negocierile programate cu conducerea CFR, că salariaţii sunt deosebit de nemulţumiţi pentru faptul că nu au primit majorările salariale cerute anterior. Cei doi lideri afirmă că mecanicii de locomotive sunt decişi să oprească trenurile dacă nici la negocierile de acum nu se va ajunge la un rezultat favorabil.

"Orice este posibil, noi nu îi mai putem ţine la lucru, ne trebuie un document scris din partea conducerii CFR în care să scrie negru pe alb cu cât vor creşte salariile", au spus liderii sindicali.

Contractul Colectiv de Muncă din domeniul feroviar a expirat pe 21 martie, astfel încât în orice moment este posibilă declanşarea conflictului de muncă, lucru care ar putea duce, în scurt timp, la o grevă generală pe căile ferate, care, de data aceasta, va fi una programată, nu spontană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici