Şomajul din Grecia a atins în noiembrie nivelul maxim al ultimilor 20 de ani

Rata şomajului din Grecia a urcat în noiembrie anul trecut la 13,9%, cel mai ridicat nivel din peste 20 de ani, de la 10,6% în aceeaşi perioadă din 2009, a anunţat, joi, autoritatea elenă pentru statistică (Esa).

79 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Grecia a atins în noiembrie nivelul maxim al ultimilor 20 de ani

Şomajul din Grecia a atins în noiembrie nivelul maxim al ultimilor 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În octombrie, şomajul afecta 13,5% din populaţia activă a ţării.

Situaţia de pe piaţa muncii s-a înrăutăţit în condiţiile în care Grecia a intrat în al treilea an de recesiune, ca urmare a măsurilor de austeritate fără precedent.

În noiembrie, 35,6% dintre tinerii cu vârste de 15-24 de ani nu aveau un loc de muncă, comparativ cu 27,8% cu un an în urmă.

Pentru acest an este anticipat un declin economic de 3%, după cel de 4,2% în 2010, iar guvernul prognozează agravarea şomajului la 14,5%.

Anul viitor, rata şomajului ar urma să ajungă la 15%, fiind anticipat un uşor recul, la 4,6%, în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici