Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele nouă luni cu 3,1%. Topul străinilor care vin în România

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 3,1%, dar înnoptările au scăzut cu 0,1%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

125 afișări
Imaginea articolului Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele nouă luni cu 3,1%. Topul străinilor care vin în România

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele nouă luni cu 3,1%. Înnoptările au stagnat (Imagine: Shutterstock)

Astfel, sosirile au însumat 6,18 milioane, iar înnoptările 15,19 milioane.

Sosirile turiştilor români au reprezentat 78,4% din total, pondere apropiată de cea din 2012.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,8% din total turişti străini), iar din aceştia 85,7% au fost din ţările Uniunii Europene. Cei mai mulţi turişti străini provin, în ordine, din Germania (181.642), Italia (137.366) şi Franţa (92.595).

Durata medie a şederii a fost de 2,6 zile la turiştii români şi la cei străini a fost de 2 zile, se arată într-un comunicat al INS.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 25,8% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 0,9 puncte faţă de primele nouă luni din 2012.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada analizată de 6,37 milioane, în creştere cu 1,7%. Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au însumat 8,95 milioane, în urcare cu 2,6%.

În septembrie, comparativ cu aceeaşi lună din 2012, sosirile în structurile turistice au avansat cu 2,7%, iar înnoptările cu 2,8%. Comparativ cu septembrie 2012, la punctele de frontieră s-a înregistrat o creştere la sosirile vizitatorilor străini (0,4%) şi o scădere la plecările în străinătate ale vizitatorilor români (2,7%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici