Topul ţărilor cu cei mai optimişti manageri: Directorii de companii din România, printre cei mai optimişti în legătură cu evoluţia afacerilor

Directorii generali din România sunt printre cei mai optimişti în privinţa evoluţia afacerilor pe care le conduc, 44% dintre aceştia fiind foarte încrezători în perspectivele de creştere ale companiilor în acest an, faţă de media globală de 39%, potrivit studiului CEO Survey, realizat de PwC.

138 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cei mai optimişti manageri: Directorii de companii din România, printre cei mai optimişti în legătură cu evoluţia afacerilor

Topul ţărilor cu cei mai optimişti manageri: Directorii de companii din România, printre cei mai optimişti în legătură cu evoluţia afacerilor (Imagine: Shutterstock)

România se plasează pe locul 5 în 21 de ţări/regiuni, în care directorii executivi sunt foarte încrezători că afacerile pe care le conduc vor înregistra creştere în următoarele 12 luni. Astfel, 44% dintre executivii din România intervievaţi sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte perspectiva creşterii veniturilor companiilor lor în următorul an, media globală fiind de 39%, similară cu cea din 2014.

Faţă de studiul din 2014, ponderea managerilor foarte optimişti din România a crescut cu 5 puncte procentuale.

Alţi 40% dau dovadă de optimism moderat când vine vorba de creşterea veniturilor în acest an. Pe termen mediu, directorii generali din România sunt încă şi mai încrezători, 54% spunând că sunt foarte siguri de perspectivele de creştere ale companiilor lor în următorii trei ani (media la nivel global este de 49%).

În India sunt cei mai mulţi executivi foarte optimişti privind creşterea afacerilor în acest an, cu o pondere de 62%, aceasta fiind urmată de Mexic, cu 50%, de grupul ţărilor din sud-estul Asiei - ASEAN ( Cambodgia, Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam), cu 47% şi Statele Unite ale Amercii, cu 46%.

Topul ţărilor cu cei mai optimişti manageri nu mai include niciun stat din Europa Centrală şi de Est (cu excepţia Rusiei, plasată pe ultima poziţie cu 16%).

România are mai mulţi manageri foarte optimişti decât Marea Britanie (39%), Germania (35%), Spania (35%), Danemarca (33%), Elveţia (24%), Franţa (23%) şi Italia (20%).

Cu toate acestea, 27% dintre directorii generali din România cred că economia globală se va deteriora în 2015, un procent de trei ori mai mare de pesimişti faţă de anul anterior, când numai 8% dintre respondenţii români credeau că economia globală va înregistra un declin. 38% dintre executivii români cred că starea economiei globale va rămâne neschimbată, în timp ce 35% sunt mai optimişti şi cred că se va îmbunătăţi.

La nivel global, numărul directorilor generali care cred ca economia globală se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni este mai mic decât anul trecut, dar încrederea în abilitatea lor de creşte veniturile propriilor companii rămâne stabilă - potrivit răspunsurilor a mai mult de 1.300 de directori generali intervievaţi de PwC pentru cea de-a 18-a ediţie a Global CEO Survey. Rezultatele studiului au fost făcute publice marţi în cadrul deschiderii evenimentului anual World Economic Forum de la Davos, Elveţia. .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici