Un dezvoltator imobiliar din Spania declară a doua mare insolvenţă din istoria ţării

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Reyal Urbis, cu datorii de 3,6 miliarde de euro, a cerut protecţie împotriva creditorilor, aceasta fiind a doua mare insolvenţă din istoria ţării, după cea a companiei de construcţii Martinsa-Fadesa în 2009, potrivit Bloomberg.

271 afișări
Imaginea articolului Un dezvoltator imobiliar din Spania declară a doua mare insolvenţă din istoria ţării

Un dezvoltator imobiliar din Spania declară a doua mare insolvenţă din istoria ţării (Imagine: Shutterstock)

"Reyal Urbis a informat autoritatea de reglementare că a cerut protecţie împotriva creditorilor, întrucât nu a reuşit să ajungă la un acord de refinanţare cu aceştia", se arată într-un comunicat al companiei.

Dezvoltatorul imobiliar va continua să opereze şi se aşteaptă să ajungă ulterior la o înţelegere cu creditorii.

Companiile imobiliare spaniole au împrumutat sume mari pentru a-şi cumpăra rivalii în timpul unei perioade de boom de un deceniu, însă au avut dificultăţi după prăbuşirea pieţei în contextul crizei financiare.

Martinsa-Fadesa a intrat în insolvenţă în 2009 cu pasive de 7,3 miliarde de euro. Reyal Urbis a renegociat împrumuturi de 4,6 miliarde de euro în 2010, iar acum vrea să finalizeze o a doua etapă a refinanţării.

Creditorii Reyal Urbis includ Banco Santander, Banco Popular, Royal Bank of Scotland, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria şi Sareb, banca pentru credite neperformante din Spania.

Reyal Urbis a avut pierderi de 257 milioane de euro în trimestrul al treilea, faţă de 136,6 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Datoriile nete se situau la 3,6 miliarde de euro, cu active totale evaluate la 4,19 miliarde de euro la sfârşitul lunii iunie.

Mai mult de jumătate din cei 67.000 de dezvoltatori imobiliari din Spania pot fi consideraţi "zombi", întrucât sunt susţinuţi de creditorii care refuză să înregistreze pierderile, potrivit firmei de consultanţă R.R. de Acuna & Asociados.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici