Un fost director general al CFR Marfă, George Micu, a preluat conducerea CFR SA

Noul Consiliu de Administraţie al CFR SA l-a numit pe George Micu, fost director general al CFR Marfă, la conducerea companiei care administrează infrastructura feroviară.

1052 afișări
Imaginea articolului Un fost director general al CFR Marfă, George Micu, a preluat conducerea CFR SA

Un fost director general al CFR Marfă, George Micu, a preluat conducerea CFR SA (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

AGA CFR a respins, luni, planul de administrare propus administratorii în funcţie şi a numit un nou CA, din care fac parte George Micu, Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi şi Enache Jiru, administratori şi în fostul CA.

După respingerea planului, directorul general, Dimitris Sophocleous, a anunţat că demisionează. Fosta conducere a CFR SA, selectată la începutul acestui an, în urma unui proces de recrutare a managementului privat, a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

"Considerăm că în acest moment angajamentele luate de România în faţa instituţiilor financiare internaţionale sunt puse în pericol, alături de credibilitatea reprezentanţilor Guvernului în acest raport", se spune într-un comunicat transmis de fosta conducere a CFR SA.

Premierul Victor Ponta i-a cerut marţi ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, să rezolve rapid problema managementului privat la CFR şi să asigure o "transparenţă totală" în acest sens faţă de creditorii internaţionali.

Noii administratori l-au numit marţi pe Micu în funcţia de director general. Micu a intrat recent şi în Consiliul de Administraţie al CFR Călători, ambele companii feroviare fiind deţinute de Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici