Ungaria trebuie să reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB anul următor

Ungaria nu-şi permite să renunţe la consolidarea bugetului şi trebuie să-şi reducă deficitul sub 3% din PIB anul următor, a declarat comisarul european pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn, pentru publicaţia ungară Vasarnapi Hirek, citată de Bloomberg.

29 afișări
Imaginea articolului Ungaria trebuie să reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB anul următor

Ungaria trebuie să reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB anul următor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile de la Budapesta trebuie să se concentreze asupra disciplinei fiscale în loc să încerce să obţină aprobare pentru a-şi creşte deficitul bugetar, a spus Rehn în interviul acordat Vasarnapi Hirek.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Uniunii Europene au suspendat în iulie discuţiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban, referitoare la evaluarea programului de finanţare de 20 de miliarde de euro, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord privind ţintele bugetare.

Ungaria ar trebui să scadă deficitul bugetar la 3,8% din PIB anul acesta şi sub 3% în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici