Vodafone anunţă lansarea serviciilor 5G în Bucureşti. Ce zone sunt acoperite

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat, miercuri, în premieră pe piaţa locală, servicii comerciale bazate pe tehnologia de comunicaţii mobile 5G, fiind astfel unul dintre primii operatori din Europa şi din lume care lansează aceste servicii.

3055 afișări
Imaginea articolului Vodafone anunţă lansarea serviciilor 5G în Bucureşti. Ce zone sunt acoperite

Vodafone anunţă lansarea serviciilor 5G în Bucureşti. Ce zone sunt acoperite

“Suntem primul operator care lansează servicii 5G şi reţeaua Supernet 5G în România. E un moment de mândrie şi pentru România, suntem una dintre primele ţări din lume şi din Europa care lansează aceste servicii. Contribuim la realizarea obiectivelor din agenda digitală din România şi la digitalizarea societăţii”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Cătălin Buliga, directorul tehnic al Vodafone a precizat că serviciile au fost lansate pe baza frecvenţelor radio existente, iar iniţial sunt acoperite mai multe zone aglomerate din Bucureşti, precum Unirii, Kogălniceanu, Izvor, dar şi zona Pipera Voluntari.

Într-un test realizat în centrul tehnic al Vodafone viteza de descărcare a datelor a atins aproape 1 Gbps de pe un smartphone Huawei. Pe teren viteza experimentată de clienţi va fi de aproximativ 450 - 500 Mbps la descărcarea de date, şi o intârziere în transmisia datelor la jumătate faţă de reţeaua 4G.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici