Ziua în care TOATE zborurile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi ANULATE

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a avertizat asupra posibilităţii ca toate zborurile dintre UE şi Marea Britanie să fie anulate în ziua declanşării Brexitului, scrie businessinsider.com.

15688 afișări
Imaginea articolului Ziua în care TOATE zborurile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi ANULATE

Ziua în care TOATE zborurile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor fi ANULATE

Potrivit lui Hammond, în lipsa unui acord între Marea Britanie şi UE, ar exista "posibilitatea" ca avioanele să nu mai poată să zboare în şi din Regatul Unit din cauza aranjamentelor de control al traficului aerian.

El a spus deputaţilor că în această situaţie "este deja de imaginat un scenariu în care nu vor avea loc zboruri între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019."

Zborurile dintre Marea Britanie şi UE sunt în prezent gestionate în baza Acordului privind ”cerul deschis”, care ar înceta să se aplice dacă Marea Britanie pleacă fără o înţelegere.

În timp ce Hammond a avansat un astfel de scenariu, el a adăugat că nu crede că se va ajunge la aşa ceva: "Nu cred că cineva crede în mod serios că aici este locul în care se va ajunge".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici