Zuckerberg a fondat o organizaţie cu scopul de a extinde accesul la internet către populaţia săracă - VIDEO

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fondat în parteneriat cu Samsung, Nokia şi Qualcomm grupul Internet.org, cu misiunea de a extinde accesul la internet către populaţia care nu are în prezent acoperire, estimată la aproape 5 miliarde de oameni.

222 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg a fondat o organizaţie cu scopul de a extinde accesul la internet către populaţia săracă - VIDEO

Zuckerberg a fondat o organizaţie cu scopul de a extinde accesul la internet către populaţia săracă

Aproximativ o treime din populaţia globului, sau 2,7 miliarde de oameni, au acces la internet, iar noua organizaţie vrea să vină în sprijinul celor care nu au posibilitatea financiară de a se conecta, potrivit unui comunicat al Facebook, transmite Bloomberg.

"Există bariere uriaşe în statele aflate în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte conectarea şi aderarea la economia cunoaşterii. Internet.org reprezintă un parteneriat global care va încerca să depăşească aceste bariere", a declarat în comunicat Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Internet.org vrea să dezvolte proiecte şi să mobilizeze companii şi guverne pentru a extinde accesul la internet.

Facebook avea la jumătatea anului 1,15 miliarde utilizatori activi şi caută să-şi extindă amprenta, pentru a-şi consolida poziţia ca platformă de marketing şi advertising.

Printre partenerii noii organizaţii se numără Opera Software, dezvoltatorul browser-ului Opera, dar şi producătorul suedez de echipamente telecom Ericsson.

Principalele chestiuni pe care se va concentra Internet.org sunt reducerea costurilor asociate accesului la internet, eficientizarea transferului de date şi dezvoltarea şi sprijinirea unor noi modele de afaceri care să ajute la îmbunătăţirea accesului la internet.

"Suntem hotărâţi să construim o societate în reţea, în care toţi şi toate vor fi conectate în timp real. Credem în conectivitate accesibilă la internet şi credem că accesul la internet îmbunătăţeşte vieţile oamenilor", a declarat în comunicat directorul general al Ericsson, Hans Vestberg.

Zuckerberg a căutat în ultima perioadă să-şi extindă influenţa dincolo de chestiunile asociate strict poziţiei de CEO al Facebook. În luna aprilie, miliardarul a fondat, împreună cu alte nume mari din Silicon Valley, grupul de lobby Fwd.us, prin care încearcă să influenţeze reforma imigraţiei, o problemă politică sensibilă în SUA.

În februarie, Zuckerberg l-a găzduit la reşedinţa sa pe guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, pentru o strângere de fonduri destinată campaniei electorale a politicianului. La eveniment şi-a făcut apariţia şi fostul secretar de stat Condoleezza Rice.

Google a anunţat recent un proiect propriu de extindere a accesului la internet, denumit "Project Loon". Compania vrea să utilizeze baloane cu aer cald, ridicate până la marginea atmosferei, pentru a conecta la internet populaţia din regiuni izolate ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici