COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Atenţie, cad investiţii!

1150 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Atenţie, cad investiţii!

COMENTARIU Lelia MUNTEANU: Atenţie, cad investiţii!

Numai privind de sus îşi pot vedea investitorii străini raiul în România. Cum s-ar zice, from above.

Aşa că mi-am construit un elicopter de unică folosinţă, pe principiile pragmatice după care mă ghidez în viaţă: "you can do it" (merge şi-aşa) şi "fix it yourself ("lipeşte-o cu scotch"). M-am cocoţat repede, să prind o perspectivă bună, până nu se aglomerează.

... Uau! e chiar frumos. Ce de mai vegetaţie – 'j de mii ha de pârloagă.

- Salamalecu!, îmi face semne disperate un şeic din elicopterul de alături. "Ce-i aia pârloagă?! Nu pricep!

Îi explic:

- Uite cum stă treaba: pârloaga e simbolul potenţialului românesc. Poţi cultiva ce vrei: cactuşi, fete morgana, rollsroyceuri...

Mă gândesc că poate şeicilor mi ţi le-ar fi plăcut să vadă când vine viitura pe Siret - ce mai gălăgie de apă! N-au decât să se mulţumească cu apa minerală plată care curge pe marginea drumurilor.

Le explic:

- Aşa e pe la noi, şeici dumneavoastră. Cum tâşneşte petrolul la voi, aşa tâşneşte pe-aici apa şi vine peste noi în casă...

N-ar fi fost rău să-i suim pe toţi şeicii (ei au bani-gârlă şi le plac poveştile) într-un balon (care l-a citit pe Jules Verne ştie ce spun).  Traversau România de la est la vest, cum au zburat ăia peste Africa, să nu-i mănânce băştinaşii: secretari de primărie, şef de post, băieţii de la cadastru, vameşi şi alţi păcătoşi. Nici aşa nu-i rău - fiecare cu elicopterul, cu covorul lui zburător, cu ce găseşte pe lângă serai.

Mă uit la ei - tare le mai place ce văd. Dar cum o să investească de sus? Aruncă banii din containere, din saci? Sau îi presară ca aviaţia utilitară?

... Am două soluţii: să vă spun adevărul sau să vă mint frumos. Le aleg pe amândouă. Pentru că începuseră să cadă din cer atât de mulţi bani, încât era de-a dreptul periculos să mai circuli pe pământ, poliţiştii de la circulaţie au inventat un nou indicator: "Atenţie, cad investiţii!". Şi ne-am încuiat cu toţii în case, de teamă că n-o să prididim să plătim la amenzi şi am trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi, când totul s-a sfârşit cu bine: ne-au încolonat şi ne-au mutat pe o nouă planetă, care tocmai urma să fie descoperită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici