COMENTARIU Lelia Munteanu. Omenirea, un nou puseu de speranţă: Allocetra, pastila-minune care omoară covidul în cinci zile

Laitmotivul care însoţeşte pandemiile (de la ciumele pentru care există mărturii scrise până la covidul care mişună printre noi) e leacul-minune.

12448 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Omenirea, un nou puseu de speranţă: Allocetra, pastila-minune care omoară covidul în cinci zile

COMENTARIU Lelia Munteanu. Omenirea, un nou puseu de speranţă: Allocetra, pastila-minune care omoară covidul în cinci zile

Cea mai nouă speranţă a omenirii se numeşte Allocetra, medicamentul la care lucrează cercetătorii din Israel, sub coordonarea profesorului Dror Mevorach, şeful secţiei B (interne), transformată în secţie Corona, la spitalul Hadassah din Ierusalim.
 
Ideea a prins contur încă din toamna anului trecut.
 
Pastila a fost testată pe 30 de pacienţi cu Covid-19 în stare gravă şi critică. Dintre cei 30, 29 au fost externaţi - cu test negativ - după cinci zile de tratament. Din câte am reuşit să înţeleg, pacientul cu numărul 30 a ieşit şi el din starea gravă, dar mai târziu decât ceilalţi.
 
Medicamentul funcţionează pe principiul inhibării reacţiei supraimunitare şi a fost prescris până acum în cancere şi septicemii.
 
Studiul pentru Allocetra pe Covid-19 a trecut de prima etapă, dintre cele 4 obligatorii, obţinând aprobarea să înceapă etapa a doua.
 
În astfel de situaţii, în Israel, geniul cercetătorilor şi excelenţa corpului medical se izbesc de faptul că, fiind o ţară mică, eşantionul de valuntari e mereu o problemă greu de surmontat.   
 
Medicamentul Allocetra aparţine companiei israeliano-americane Enlivex. Şi aici problema e complicată. Impozitele mari, mâna de lucru scumpă şi birocraţia tembelă determină companii sută la sută israeliene să se înfiinţeze în străinătate. Pur şi simplu, din punct de vedere economic şi logistic, nu rentează să activezi in Israel. Un exemplu e şi compania Cupron, cu fondatori israelieni dar înfiinţată în Statele Unite. Prin urmare, astăzi Cupron e o firmă americană, cu reprezentanţă în Israel şi produse fabricate în China.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici