COMENTARIU Sorin Avram: De ce Adrian Mutu

Pentru că a jucat la Chelsea Londra şi la Juventus Torino, unde a respirat acelaşi aer cu mari fotbalişti ai lumii.

3054 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: De ce Adrian Mutu

COMENTARIU Sorin Avram: De ce Adrian Mutu

Pentru că a jucat la Chelsea Londra şi la Juventus Torino, unde a respirat acelaşi aer cu mari fotbalişti ai lumii.

Pentru că a avut antrenori valoroşi în plan mondial şi, deci, a avut de unde fura meserie. Unul dintre aceştia, Cesare Prandelli, a ajuns selecţionerul uneia dintre cele mai puternice naţionale din lume, cea a Italiei, şi a spus despre Adrian Mutu că a fost cel mai bun jucător pe care l-a antrenat. Domnul Prandelii l-a pregătit pe Mutu la Verona, Parma şi Fiorentina.

Pentru că Adi Mutu este jucătorul român care a marcat peste 100 de goluri în puternicul campionat italian, mai exact 103.

Pentru că Adi Mutu este pe primul loc în topul marcatorilor naţionalei României, înscriind 35 de goluri, la fel ca Gheorghe Hagi. Însă, lui Adrian Mutu i-a fost mult mai greu să o facă, pentru că nu a avut parte de atâţia colegi de excepţie în teren câţi a avut Gheorghe Hagi.

Pentru că Adrian Mutu a fost un băiat rău în afara gazonului. Adi Mutu a tras pe nas, a umblat cu multe domnişoare, a bătut cluburile şi s-a bătut prin baruri. Cum ar veni, Mutu are şcoala vieţii, aşa că nu va putea fi dus de nas de mai tinerii sau mai copţii jucători ai Naţionalei.

Adrian Mutu a fost un băiat rău, dar de fiecare dată când a fost chemat la Naţională a răspuns prezent şi a dat totul pe teren. Nu s-a dat nici accidentat şi nici răcit, şi nici nu a spus că nu-i place de nu ştiu care antrenor ori de nu ştiu care coleg.

Pentru că s-a maturizat şi a înţeles că faima, banii şi aroganţa l-au dus pe cărări greşite. Uneori, pe câte trei cărări odată.

Pentru că pe Adrian Mutu stau costumele, pentru că vorbeşte câteva limbi străine şi fiindcă a pus mâna pe mai multe cărţi decât au făcut-o alţi fotbalişti români. Cărţi pe care le-a şi citit.

Pentru că pe Adrian Mutu îl ştie lumea fotbalistică, şi nu numai.

Apropo de cât de cunoscut Adrian Mutu, pe vremea când acesta încă era încă în activitate, doi tineri, un neamţ şi o româncă, au făcut o excursie în câteva ţări asiatice. Peste tot pe unde au mers cei doi erau întrebaţi de unde sunt.Când băiatul spunea că este neamţ, toată lumea ştia câteva despre Germania. Despre România, nimic. Asta, până în ziua în care cei doi au ajuns la un tânăr călugăr budhist, care când a auzit de România a spus: ”Mutu!”.

Pentru că niciunul dintre jucătorii români de astăzi nu se ridică la nivelul jucătorului Adrian Mutu şi nu şi-ar permite să-l conteste.

Pentru că Adi Mutu este un tip curajos şi ambiţios, şi fiindcă şi-a exprimat sincer dorinţa de a prelua Naţionala.

Pentru că înţelege că dacă va da chix la Naţională, atunci drumul său către statutul de antrenor important în plan internaţional se va împotmoli.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici