COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, producătorul de mare brânză de Sibiu

4970 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram:  Klaus Iohannis, producătorul de mare brânză de Sibiu

COMENTARIU Sorin Avram: Klaus Iohannis, producătorul de mare brânză de Sibiu

Cu seninătatea producătorului de brânză din Mărginimea Sibiului, care vine la Bucureşti cu marfă şi este sigur că o va vinde repede şi la un preţ foarte bun, Klaus Iohannis ne-a anunţat că „astăzi nu sunt, încă, întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”. Este acelaşi Klaus Iohannis care imediat după alegeri dădea asigurări că noua majoritate parlamentară este ca şi formată şi că, în curând, noul guvern îşi va putea începe în forţă activitatea de consolidare a societăţii capitaliste multilateral dezvoltate şi de conducere a Ţării pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie.

Pentru preşedintele României, anul 2020 a debutat cu dorinţa nebună a domniei sale de a organiza alegeri anticipate. Numai apariţia pandemiei i-a tăiat elanul, însă greu, foarte greu. Cel care spunea că noul coronavirus nu înseamnă decât o gripă uşoară a acceptat în cele din urmă că situaţia este gravă, dar numai după ce lipsa măsurilor de prevenire care ar fi trebuit luate a condus la răspândirea cu repeziciune a bolii.

Însă, criză sanitară, criză sanitară, dar alegerile trebuie făcute, ne-a tot spus preşedintele, pentru legitimitate, că-i mai bună decât toate! Pentru încălzire au fost organizate alegerile locale, chiar dacă situaţia epidemiologică nu era tocmai bună, şi au urmat alegerile parlamentare, cu toate că situaţia epidemiologică se agravase. Dar dacă preşedintele României a spus că e nevoie de legitimitate, atunci legitimitate să fie!

Numai că socoteală de-acasă, din Mărginimea Sibiului, nu se potriveşte cu cea din Piaţa Obor. Prezenţa slabă la urne nu conferă nici un fel de legitimitate noului Parlament, iar votul împrăştiat al românilor nu oferă stabilitatea promisă de preşedintele României, dar nu al tuturor românilor. Forţând organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie, Klaus Iohannis nu a reuşit să facă mare brânză. Din contră, preşedintele României, care s-a implicat ilegal şi până în gât în campania electorală a PNL, contribuind decisiv la pierderea alegerilor de către liberali, a reuşit să suprapună peste criza sanitară şi peste criza economică, aflată la început de drum, o minicriză politică.

Klaus Iohannis ne-a anunţat cu seninătatea producătorului de brânză din Mărginimea Sibiului, care vine la Bucureşti cu marfă şi este sigur că o va vinde repede şi la un preţ foarte bun, că „astăzi nu sunt, încă, întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”. La urma urmei, ce atâta grabă? Procesul de fabricare a brânzei, mai ales dacă este vorba despre o mare brânză, ia timp.

Sorin Avram

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici