COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Lei-tramvai...

1414 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Lei-tramvai...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Lei-tramvai...

Primarul general, domnul Nicuşor Dan, ne-a anunţat că a semnat contractul privind furnizarea a 100 de tramvaie moderne de către Astra Arad.

Toate bune şi frumoase şi toată lumea fericită că producătorul român a câştigat până la urmă licitaţia.

Ceea ce nu ne-a spus primarul general este că acel contract fusese semnat de fostul primar general, Gabriela Firea, încă de anul trecut în Octombrie.

Atunci, valoarea contractului era de 840 milioane Lei.

Acum, potrivit domnului Nicuşor Dan însuşi, valoarea contractului e de „aproximativ” 200 milioane de Euro, adică aproape un miliard de Lei.

Cam mare diferenţa, măcar cu vreo 140 milioane de Lei şi surprinzător apelul la aproximare din partea domnului Nicuşor Dan.

Domne’, indiferent de unde te-ai uita, un plus la valoarea contractului de vreo 30 de milioane de Euro, îţi sare în ochi.

De fapt, ţi-i învineţeşte...

Aproximarea e atât grosieră că, jap-jap, te lovesc mai multe gânduri.

Unul dintre ele e că preţul licitat şi acceptat nu mai e pe placul producătorului iar beneficiarul roşeşte timid dar complice.

Indiferent cât mi-ar plăcea ca o întreprindere românească să câştige o licitaţie de asemenea amploare, treaba se cam încurcă şi iţele sale o să ducă spre UE şi ale ei organisme de control.

Pentru că da, în mod covârşitor, banii pentru tramvaiele astea vin de la UE.

Poate, chiar instituţiile româneşti „de profil” s-ar putea sesiza şi „penalul”, la dreptul penal mă refer, va fi chemat să ne lămurească.

Jap-jap ! Mă mai loveşte un gând !

De ce i-or fi trebuit şapte luni actualului primar general să anunţe triumfal, că a „semnat” contractul acesta ?

A negociat ceva în favoarea Bucureştiului, s-au modificat condiţiile contractuale în bine pentru noi ?

Vor fi mai ieftine ? Nu ! Ba, pare că vor fi mai scumpe

Vor fi livrate mai repede ? Nu ! Tot în August 2022 va veni primul tramvai. „Prototipul” cum îi spune domnul Nicuşor Dan.

Asta cu prototipul n-am prea înţeles-o dar, s-o lăsăm...

Gurile de canal din Bucureşti şoptesc despre o minută încheiată pe marginea acestui contract referitoare la majorarea preţului.

Om vedea...

Dacă vede şi UE, cu lei-tramvai rămânem...

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici