EDITORIAL Valeriu Şuhan: Go Yankees, go, go, go!

O ştire absolut extraordinară ne-a parvenit din Statele Unite ale Americii!

1097 afișări
Imaginea articolului EDITORIAL Valeriu Şuhan: Go Yankees, go, go, go!

EDITORIAL Valeriu Şuhan: Go Yankees, go, go, go!

Generalului Michael Flynn, eroul american, fost şef al Direcţiei de Informaţii a Apărării, consilier pe probleme de securitate naţională al Preşedintelui Donald Trump, i s-a făcut dreptate.

America, însăşi, şi-a făcut dreptate sieşi !

Departamentul de Justiţie a hotărât să retragă acuzaţiile aduse generalului Flynn, după trei ani de hărţuire şi ameninţări dintre cele mai josnice la adresa sa.

Coada de topor folosită împotriva generalului, a fost chiar vestitul FBI, transformat aici, din raţiuni pur politice, într-un josnic instrument de poliţie politică.

Oculta americană promotoarea asiduă a mult-discutatului principiu al corectitudinii politice - political correctness – aranjată potrivit intereselor democrate, definite pe culoarele sorosiste ale puterii din cea mai respectată democraţie, a orchestrat planurile unei adevărate lovituri de stat.

Russiagate a fost opera lor, iar Flynn trebuia să se constituie în dovada legăturii vinovate dintre candidatul Trump şi Kremlin.

Numai că generalul Michael Flynn s-a dovedit a fi un monument de demnitate şi cinste. Nu s-a lăsat intimidat şi nici manipulat, deşi a fost ameninţat că propriul fiu va fi trimis în judecată pentru o vină imaginară, dar ”ghicită” de aceşti aşa-zişi anchetatori.

Scandalul iscat acum, odată cu dezvăluirea înscrisurilor compromiţătoare la adresa FBI, care dovedesc falsurile, mai mult sau mai puţin subtile ale anchetatorilor, interceptările şi supravegherea operativă abuzivă, de nimic justificată, ca şi duplicitatea odioasă a primilor avocaţi ai generalului, este imens.

Republicanii vorbesc deschis de tentativă de lovitură de stat şi consideră situaţia ca fiind de o magnitudine mult mai mare decât scandalul Watergate. Se vorbeşte, fără jenă, de poliţiştii corupţi şi ”murdari” din FBI, care trebuie ”să plătească şi să meargă la puşcărie”.

Congresul American a cerut în mod oficial FBI să predea ”toate documentele şi comunicările” referitoare la cazul Flynn, pe care FBI l-a codificat sub denumirea ”Crossfire Razor”, iar agenţi şi şefi de rang foarte înalt vor fi audiaţi într-o comisie a Congresului.

Treaba e cu adevărat, groasă…

Stau şi mă gândesc încă de când a apărut acest scandal, de ce nu este el reflectat în media românească aşa cum ar fi firesc. Dezbătut, analizat, întors pe toate feţele. E totuşi, de o amploare formidabilă şi zguduie, la propriu, întreg establishment-ul american. Doar câteva voci de la noi au abordat subiectul.

Să fie oare vorba de legăturile strânse dintre structurile de forţă şi judiciare de la noi şi FBI, de ”lecţiile” primite de către ai noştri, ca brazii, de la bravii anchetatori americani, care, iată, par a descinde din istoria pe care noi, cel puţin, ne-am dori-o uitată, îngropată, definitiv?!

Acesta să fie know-how-ul privind ”anti-corupţia” cu care aceiaşi brazi ai noştri s-au întors acasă, şi au pus temelia conceptului lui Portocală & Co?!

Asta să fie contribuţia noilor generaţii de jurişti, poliţişti şi ofiţeri de informaţii la propăşirea patriei?! Pentru asta au jurat ei?!

Adică, întemniţarea, spectacolul absolut tembel, dar tragic, al cătuşelor din România timp de aproape 15 ani, distrugerea aproape completă a capitalului românesc, terfelirea purtătorilor săi, preluarea pieţelor lor, în aplauzele isterice, dar pe măsură de ticăloase ale unor schizoizi contorsionaţi de ură şi susţinuţi de Golumi hidoşi, sfâşiaţi de propria micime şi goliciune morală, în luminile rampei asigurate de o presă coruptă ori transformată în UM, să fie ceea ce am reuşit noi să importăm din America?!

Numai şi pentru că o asemenea eventualitate s-ar putea întrevedea, păpuşarii ăştia ar trebui să fie sancţionaţi de ambele state. Le-au dezonorat şi unii şi ceilalţi.

Ceea ce ar fi trebuit să ştie, doar sunt băieţi mari, e că politicienii nu iau prizonieri.

Devoalarea terorii în cazul Flynn este o victorie atât de specific americană. Americii nu îi e jenă să-şi recunoască limitele şi asta o face să le poată depăşi.

”We’ll make America great again !” are acoperire deplină.

Noi, cu ce ne acoperim?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici