EXPLOZII în Duminica FLORIILOR lângă două biserici din Egipt. 44 de morţi şi 60 de răniţi, după două deflagraţii produse în timpul slujbelor/ Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele

Cel puţin 44 de persoane au decedat şi alte 60 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în apropierea unei biserici din oraşul egiptean Tanta, informează presa internaţională. UPDATE O nouă explozie a avut loc în apropierea unei biserici din Alexandria

11085 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII în Duminica FLORIILOR lângă două biserici din Egipt. 44 de morţi şi 60 de răniţi, după două deflagraţii produse în timpul slujbelor/ Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele

13 morţi şi 42 de răniţi, în urma unei explozii lângă o biserică din Egipt. Oamenii erau strânşi pentru a celebra Floriile (Imagine: The Sun/ Mediafax Arhiva Foto)

UPDATE 16:07 Papa Francisc condamnă explozia ce a vizat Biserica Coptă din Egipt

Papa Francisc, care urmează a vizita Egiptul în luna aprilie, a condamnat duminică atentatul în urma căreia au murit 25 de persoane şi alte 60 au fost rănite într-o Biserică Coptă din oraşul Tanta, informează Reuters.

”Mă rog pentru cei care au decedat şi pentru victime. Fie ca Domnul să preschimbe inimile persoanelor ce au văzut teroare, violenţa şi moartea şi chiar inimile celor ce produc şi fac trafic de arme”, a declarat acesta la finalul slujbei de Florii ce a avut loc în faţa a mii de persoane în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

El a transmis ”cele mai sincere condoleanţe” egiptenilor şi liderilor Bisericii Copte, ce vor fi unele dintre gazdele sale cu ocazia vizitei sale în Egipt programate a avea loc între 28 şi 29 aprilie.

UPDATE 15:57 Stat Islamic a revendicat cele două atentate ce au vizat două biserici din Egipt

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat cele două atentate care au vizat două biserici egiptene de sărbătoarea Floriilor, informează presa internaţională.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în urma unei explozii ce a avut loc în afara bisericii copte Sfântul Marcu din Alexandria, la scurt timp după ce a avut loc un alt atentat într-un alt lăcaş de cult din oraşul egiptean Tanta, în urma căruia cel puţin 25 de oameni au fost ucişi şi alţi zeci răniţi.

Papa Teodor al II-lea al Alexandriei, şeful Bisericii Copte, se afla la slujbă în interiorul bisericii vizate de explozia din Alexandria, potrivit presei locale, Papa Teodor al II-lea nu a fost rănit.

Minoritatea creştină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanţilor islamişti în ultimii ani. Explozia pare să fi fost programată pentru a avea un impact major, mulţimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

UPDATE 15:39 Cel puţin 11 persoane, decedate în urma unei explozii, lângă o biserică din Alexandria

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în urma unei explozii ce a avut loc în afara bisericii copte Sfântul Marcu din Alexandria, la scurt timp după ce o altă detonaţie a afectat un alt lăcaş de cult din oraşul egiptean Tanta, informează BBC News.

Papa Teodor al II-lea al Alexandriei, şeful Bisericii Copte, se afla la slujbă în interiorul bisericii vizate de explozia din Alexandria

Cel puţin 25 de persoane au murit în urma exploziei asupra bisericii copte Sfântul George din Tanta.

Potrivit presei locale, Papa Teodor al II-lea nu a fost rănit.

Secretarul acestuia a declarat că atacul din Alexandria a fost întreprins de un atacator sinucigaş ce s-a detonat în afara bisericii.

La scurt timp după explozia din Tanta, guvernatorul provinciei unde a avut loc atacul a declarat: ”Explozia a fost urmarea ”unei bombe sau a unui atac sinucigaş”, această declaraţie nu a fost confirmată încă de autorităţile egiptene.

Minoritatea creştină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanţilor islamişti în ultimii ani. Explozia pare să fi fost programată pentru a avea un impact major, mulţimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

UPDATE 15:17 Cel puţin 25 de morţi şi 60 de răniţi, în urma unei explozii într-o biserică din Egipt

Cel puţin 25 de persoane persoane au decedat şi alte 60 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în Biserica Coptă Sfântul George din oraşul egiptean Tanta, informează Reuters.

UPDATE 15:01 Cel puţin două persoane, decedate în urma unei explozii, lângă biserica din Alexandria

Cel puţin două persoane au decedat în urma unei noi explozii ce a avut loc în apropierea unei biserici din Alexandria, la câteva ore după ce 21 de persoane au fost ucise în urma unei detonaţii, în timpul slujbei de Florii în oraşul egiptean Tanta, informează BBC News.

UPDATE 14:46 O nouă explozie asupra unei biserici din Egipt, în duminica Floriilor

O nouă explozie a avut loc în apropierea unei biserici din Alexandria, la câteva ore după ce 21 de persoane au fost ucise în urma unei detonaţii, în timpul slujbei de Florii în oraşul egiptean Tanta, informează BBC News.

Cea de-a doua explozie ce a avut loc duminică în Egipt, s-a produs în faţa bisericii din Alexandria.

Potrivit televiziunii naţionale, mai multe persoane au fost rănite în urma exploziei din Alexandria.

Prima explozie a vizat o Biserică Coptă din oraşul Tanta, la aproximativ 130 km depărtare de Alexandria.

Minoritatea creştină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanţilor islamişti în ultimii ani.

Explozia pare să fi fost proramată pentru a avea un impact major, mulţimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

UPDATE 12:34 Cel puţin 21 de persoane persoane au decedat şi alte 50 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în Biserica Coptă Sfântul George din oraşul egiptean Tanta, informează Reuters.

Televiziunea de stat egipteană a confirmat producerea exploziei, dar nu a oferit un bilanţ al victimelor.

Însă conform ziarului egiptean Al-Ahram newspaper, bilanţul exploziei este de 13 morţi şi 42 de răniţi.

Explozia a avut loc în timp ce mulţimea s-a adunat pentru a celebra sărbătoarea Floriile.

Deocamdată incidentul nu a fost revendicat, iar adevărata cauză a exploziei este necunoscută.

 

 

 

Incidentul are loc la câteva zile după ce un poliţist a fost ucis şi alte 15 persoane au fost rănite în oraşul Tanta, în urma exploziei unei bombe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici