63.000 de zboruri anulate de joi în Europa, duminică au loc doar 17% dintre curse

Închiderea spaţiului aerian din cauza norului de cenuşă vulcanică emanat din Islanda a determinat duminică anularea a 83% dintre zborurile din Europa, doar 4.000 de avioane urmând să circule, de la 24.000 în mod normal, un număr de 63.000 de curse fiind anulate de joi, potrivit Eurocontrol.

24 afișări
Imaginea articolului 63.000 de zboruri anulate de joi în Europa, duminică au loc doar 17% dintre curse

63.000 de zboruri anulate de joi în Europa, duminică au loc doar 17% dintre curse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia europeană de control al aviaţiei, Eurocontrol, a anunţat că numărul zborurilor din Europa a scăzut duminică la 4.000, de la 24.000 în mod normal şi 4.886 sâmbătă, transmite Reuters.

Totodată, de joi până duminică s-au anulat 63.000 de curse aeriene pe continent.

Potrivit Eurocontrol, serviciile de control al traficului aerian nu sunt asigurate în prezent în cea mai mare parte a spaţiului european, însă în sudul continentului, inclusiv regiuni din Spania şi Portugalia, sudul Balcanilor, sudul Italiei, Bulgaria, Grecia şi Turcia există încă zboruri neafectate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici