A MURIT Nelson Mandela. Fostul preşedinte sud-african avea 95 de ani

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a murit, a anunţat preşedintele Jacob Zuma, citat de AFP.

3836 afișări
Imaginea articolului A MURIT Nelson Mandela. Fostul preşedinte sud-african avea 95 de ani

A MURIT Nelson Mandela. Fostul preşedinte sud-african avea 95 de ani

Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, eroul luptei împotriva apartheidului, a murit la domiciliul său din Johannesburg, a anunţat joi seara preşedintele sud-african Jacob Zuma, pentru postul de televiziune publică.

"Fostul preşedinte Nelson Mandela ne-a părăsit (...), acum se odihneşte în pace. Naţiunea l-a pierdut pe unul dintre cei mai iluştri fii ai săi", a declarat Zuma, în jurul orei 21.30 GMT (23.30, ora României).

"Poporul nostru a pierdut un tată", a adăugat el, anunţând că steagurile vor fi coborâte în bernă începând de vineri şi până la înmormântare, a cărei dată nu a fost precizată.

"Ne exprimăm profunda recunoştinţă pentru o viaţă în serviciul oamenilor acestei ţări", a afirmat preşedintele sud-african.

"Acesta este un moment de durere profundă (...) Te vom iubi mereu, Madiba", a spus Zuma.

Nelson Mandela, care a fost primul preşedinte de culoare al ţării (1994-1998), a fost spitalizat în perioada 8 iunie - 1 septembrie din cauza unei recidive a unei infecţii pulmonare, cauzată probabil de tuberculoza contractată în închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici