Accident în Germania în care au fost implicaţi 12 români/ Anunţul MAE privind numărul răniţilor

Un vehicul utilitar la bordul căruia se aflau 12 români s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea unei drum din Germania, între localităţile Barlt şi Trennewurth, informează publicaţia Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag.

4575 afișări
Imaginea articolului Accident în Germania în care au fost implicaţi 12 români/ Anunţul MAE privind numărul răniţilor

Accident în Germania în care sunt implicaţi zece români. Bilanţ răniţi

Toate cele 12 persoane aflate la bord au reuşit să iasă din vehicul, zece dintre acestea fiind rănite, în timp ce alte două au scăpat nevătămate. Trei victime au suferit răni grave şi au fost transportate de urgenţă la spital.

Şoferul, un român în vârstă de 22 de ani, a afirmat că a intrat în şanţ încercând să evite un animal aflat pe carosabil.

În urma accidentului, drumul între localităţile Barlt şi Trennewurth a fost închis luni după-amiază timp de aproximativ o oră.

Românii lucrau la o fermă din Trennewurth.

MAE: Din cei 10 români, trei au fost grav răniţi

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că dintre cei 10 români răniţi în accidentul rutier produs luni în Germania, trei au fost grav răniţi, ceilalţi şapte având răni uşoare, aceştia fiind transportaţi la spitalele din zonă pentru îngrijiri medicale.

"Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 29 octombrie 2018, în landul Schleswig-Holstein din Republica Federală Germania, incident soldat cu mai multe victime. Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii privind identitatea şi cetăţenia victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, în urma accidentului zece cetăţeni români au fost răniţi. Dintre aceştia, trei au fost grav răniţi şi şapte au suferit răni uşoare, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri", au transmis reprezentanţii MAE.

Sursa citată a adăugat că "până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost receptionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest caz".

MAE reaminteşte românilor afectaţi că pot cere asistenţă consulară la următoarele "numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suportal Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680".

Totodată, ministerul menţionează că ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situaţia şi ţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă va fi necesar acest lucru.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici