ACCIDENT în portul Genova: Şapte persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit de un turn de control - VIDEO, FOTO

O persoană a fost găsită în viaţă miercuri înainte de prânz, între dărâmături, în portul Genova, unde o navă de tip portcontainer s-a lovit violent, marţi seara, de un turn de control, un accident soldat cu şapte morţi, porivit unui bilanţ provizoriu, scrie presa.

1635 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT în portul Genova: Şapte persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit de un turn de control - VIDEO, FOTO

ACCIDENT în portul Genova: Trei persoane au murit după ce o navă s-a ciocnit de un turn de control (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei Il Secolo XIX, un important ziar local, este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani care lucra la dispeceratul căpităniei. El se afla în stare gravă şi a fost transferat imediat la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Iniţial existau temeri că opt până la zece persoane urmau să fie date dispărute sub ruinele turnului de control al căpităniei portului, care s-a înclinat la 45 de grade şi din care o parte s-a prăbuşit în apă.

Una dintre victime a fost identificată ca fiind un membru al Pazei de Coastă, în vârstă de 30 de ani, care se afla în turn în momentul accidentului.

Un apel telefonic s-a auzit pe un telefon mobil sub ruinele turnului, în noaptea de marţi spre miercuri, însă apelul a fost întrerupt prea repede, fără ca locul în care se află să poată fi identificat cu precizie.

Operaţiunile de salvare continuau miercuri dimineaţa, iar Parchetul din Genova a lansat o anchetă pentru omucidere involuntară.

În urma unei manevre greşite, nava-container, "Jolly Nero" care leagă Genova de Messina (Sicilia) a lovit edificiul, Palazzina Piloti, de unde sunt controlate mişcările navelor din aceste mare port, unul dintre cele mai importante din Italia.

Sosit la faţa locului, armatorul navei, Stefano Messina, se afla în stare de şoc "nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Suntem disperaţi", a declarat acesta cu lacrimi în ochi.

Preşedintele Autorităţii portuare, Luigi Merlo, precum şi primarul, Marco Doria, s-au deplasat de asemenea la faţa locului.

Acest accident aminteşte italienilor de tragedia navei Costa Concordia. Pachebotul de croazieră a naufragiat la 13 ianuarie 2012 în faţa insulei toscane Giglio, provocând 32 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici