Aeronave din SUA şi Coreea de Sud vor participa la un exerciţiu militar comun în luna decembrie

Unităţi aeriene din Statele Unite şi Coreea de Sud sunt programate să participe în luna decembrie la un exerciţiu militar regulat, a anunţat un oficial din Ministerul Apărării de la Seul, acesta precizând că la eveniment urmează să participe şi şase avioane invizibile pe radar de tip F-22 Raptor.

1553 afișări
Imaginea articolului Aeronave din SUA şi Coreea de Sud vor participa la un exerciţiu militar comun în luna decembrie

Aeronave din SUA şi Coreea de Sud vor participa la un exerciţiu militar comun în luna decembrie

Exerciţiul, care poarte numele de "Vigilant Ace", se va desfăşura în perioada 4-8 decembrie, a declarat oficialul sud-coreean pentru agenţia de ştiri Reuters.

"Vigilant Ace" este un exerciţiu bianual de antrenamente bilaterale la care participă unităţi din SUA şi Coreea de Nord.

Potrivit agenţiei de presă Yonhap din Coreea de Sud, la ediţia de anul acesta va participa cel mai mare număr de avioane F-22 prezente până acum în cadrul unui singur exerciţiu.

Aproximativ 16.000 de militari americani au participat la ediţiile anterioare ale exerciţiului.

Astfel de exerciţii comune sunt contestate vehement de regimul de la Phenian, care consideră aceste manevre drept acte de agresiune la adresa sa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici