Agenţia pentru Energie Atomică a confirmat anunţul Iranului privind depăşirea limitei concentraţiei uraniului

Iranul a purificat uraniu dincolo de limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), confirmând un anunţ al Administraţiei de la Teheran, relatează Reuters.

1458 afișări
Imaginea articolului Agenţia pentru Energie Atomică a confirmat anunţul Iranului privind depăşirea limitei concentraţiei uraniului

Agenţia pentru Energie Atomică confirmă anunţul Iranului privind depăşirea limitei concentraţiei uraniului stabilită prin Acordul nuclear

"Directorul general Yukiya Amano a informat Consiliul guvernatorilor AIEA că inspectorii au constatat pe 8 iulie că Iranul îmbogăţeşte uraniu dincolo de nivelul de 3,67%", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Uniunea Europeană a cerut, luni, Iranului să înceteze toate activităţile de purificare a uraniului care sunt interzise prin Acordul nuclear din anul 2015.

"Îndemnăm puternic Iranul să înceteze toate activităţile care intră în contradicţie cu angajamentele asumate în cadrul acestui Acord", a declarat Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Serviciului UE pentru Acţiune Externă (EEAS). "Uniunea Europeană este foarte preocupată de recentele anunţuri făcute de Iran. Acest lucru include decizia de relua producţia de uraniu îmbogăţit" peste limita 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015, a precizat oficialul UE.

Administraţia de la Teheran a anunţat luni că a ajuns la o concentraţie de cel puţin 4,5% în producţia de uraniu îmbogăţit.

Taguri:
aiea,
iran,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici