Ahmadinejad susţine că Osama ben Laden a fost prizonierul americanilor înainte de a fi ucis

Statele Unite l-au deţinut pe Osama ben Laden "o perioadă de timp" dar au decis să îl ucidă "din motive de politică internă", a afirmat duminică preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.

1106 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad susţine că Osama ben Laden a fost prizonierul americanilor înainte de a fi ucis

Ahmadinejad susţine că Osama ben Laden a fost prizonierul americanilor înainte de a fi ucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am informaţii precise potrivit cărora ben Laden a fost deţinut de armata americană o perioadă de timp (...) după care aceasta a decis să îl ucidă", a declarat Ahmadinejad într-un interviu acordat televiziunii iraniene.

El nu a declarat care sunt sursele sale de informaţie.

"L-au îmbolnăvit şi, în timp ce era bolnav, l-au ucis", a adăugat preşedintele iranian, acuzându-l pe omologul său american Barack Obama că a luat această decizie din motive electorale.

"Preşedintele american a făcut acest lucru din motive politice interne, în alţi termeni (americanii) l-au ucis (pe ben Laden) pentru ca Obama să fie reales", a afirmat el.

Ahmadinejad a acuzat Washingtonul că "încearcă în prezent să îl înlocuiască pe (ben Laden) cu altcineva" la conducerea Al-Qaida.

Iranul, acuzat de Washington că întreţine legături cu Al-Qaida în pofida condamnării terorismului, aminteşte în mod periodic că Statele Unite sunt cele care au ajutat şi înarmat grupul lui ben Laden la începuturile sale pentru a lupta împotriva trupelor de ocupaţie sovietice în Afganistan.

Teheranul a reacţionat oficial la anunţul morţii lui Osama ben Laden apreciind că occidentalii nu mai au nicio justificare pentru prezenţa militară din Afganista şi Irak şi ar trebui să părăsească regiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici