Alegeri în Rusia: Partidul lui Putin obţine majoritatea absolută în Dumă

Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin obţine majoritatea absolută în Camera inferioară a Parlamentului (Duma) cu 238 de deputaţi din totalul de 450, potrivit datelor "repartizării preliminare mandatelor", a anunţat luni Comisia Electorală.

3532 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Rusia: Partidul lui Putin obţine majoritatea absolută în Dumă

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Comunist, clasat al doilea în alegerile legislative de duminică, va avea 92 de deputaţi, Rusia Dreaptă (centru-stânga) va avea 64 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (naţionalist) 56, potrivit repartizării mandatelor la acest scrutin proporţional, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov.

Majoritatea absolută în Dumă este de 226 de deputaţi din totalul de 450.

Repartizarea mandatelor deputaţilor a fost calculată după numărarea buletinelor din 96 la sută din secţiile de votare. Rusia Unită obţine 49,54 la sută din voturi, un nivel foarte ridicat dar care reprezintă totuşi un regres de aproape 15 puncte procentuale comparativ cu scrutinul din 2007 (64,3 la sută).

Partidul lui Putin a obţinut 315 mandate în Dumă la alegerile din 2007 şi pierde, prin urmare, majoritatea calificată (de două treimi) care i-a permis modificarea Constituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici