ALEGERI parlamentare, astăzi în Finlanda: Principalul partid de extremă dreapta câştigă teren, pe fondul unei campanii anti-imigraţie

Duminică au loc alegeri parlamentare în Finlanda, iar sondajele de opinie de până acum arată că actuala coaliţie de centru-dreapta, aflată la putere, ar urma să fie învinsă, în timp ce formaţiunile de extremă dreapta câştigă teren, informează France 24.

520 afișări
Imaginea articolului ALEGERI parlamentare, astăzi în Finlanda: Principalul partid de extremă dreapta câştigă teren, pe fondul unei campanii anti-imigraţie

Duminică au loc alegeri parlamentare în Finlanda. Principalul partid de extremă dreapta câştigă teren, pe fondul unei campanii anti-imigraţie

Partidul Finlandezilor, de extremă dreapta, condus de europarlamentarul Jussi Halla-aho, a înregistrat o creştere a intenţiilor de vot în ultimele luni, ca urmare a campaniei anti-imigraţie prin care i-a îndemnat pe cetăţeni să „voteze pentru graniţe”.

Partidul Social Democrat, condus de Antti Rinne, conduce în sondaje, cu 19% din intenţiile de vot. Acest partid a dus o campanie îndreptată împotriva măsurilor de austeritate implementate de premierul Juha Sipila (Partidul de Centru) şi de ministrul său de Finanţe, Petteri Orpo.

Potrivit estimărilor, niciun partid nu va obţine mai mult de 20 de procente. În acest caz, negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare vor fi foarte dificile, mai ales în condiţiile în care marile partide s-au declarat rezervate faţă de ideea de a forma o coaliţie cu Partidul Finlandezilor, formaţiune care a migrat puternic spre dreapta după ce Halla-alo a devenit preşedintele acesteia, în 2017.

Imigraţia a devenit o temă majoră de campanie în ultima perioadă, cu toate că Finlanda este una dintre cele mai omogene ţări europene din punct de vedere etnic, imigranţii reprezentând doar 6,6% din populaţie. În ianuarie, în urma unui scandal iscat în jurul unor abuzuri sexuale comise de bărbaţi străini, popularitatea Partidului Finlandezilor a început să crească, după ce formaţiunea a promis că va reduce drastic imigraţia şi va înăspri condiţiile de acordare a azilului.

Secţiile de votare se deschid la ora locală 9:00 (9:00, ora României) şi se închid la ora 20:00.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici