Alertă falsă de antrax la o moschee din Bruxelles, 11 persoane fiind decontaminate - FOTO

Unsprezece persoane care erau într-o moschee din Bruxelles au fost supuse unor proceduri pentru decontaminare după ce au intrat în contact cu plicuri care conţineau pudră albă, dar suspiciunile privind antraxul s-au dovedit nefondate, informează site-ul cotidianului La Libre Belgique.

931 afișări
Imaginea articolului Alertă falsă de antrax la o moschee din Bruxelles, 11 persoane fiind decontaminate - FOTO

Alertă de antrax la o moschee din Bruxelles, şapte persoane fiind decontaminate (Imagine: La Libre)

Mai multe plicuri conţinând un praf de culoare albă rămas neidentificat au fost primite joi la Marea Moschee din Bruxelles, situată în zona Cinquantenaire, declară Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Specialiştii laboratorului Agenţiei pentru protecţia civilă au analizat praful, pe fondul suspiciunilor că putea fi vorba de antrax.

După verificări, autorităţile belgiene au anunţat că substanţa era inofensivă.

Unsprezece persoane care se aflau în moschee în momentul deschiderii plicului au fost supuse procedurilor pentru decontaminare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici