Operaţiune a poliţiei la o şcoală din Germania în urma unei alerte false

Poliţia germană a efectuat o operaţiune la o şcoală din oraşul german Menden, după declanşarea unui alarme care semnala un posibil atac armat, relatează presa internaţională. UPDATE Autorităţile locale au anunţat pe Twitter că alerta s-a dovedit a fi o alarmă falsă, relatează The Associated Press.

370 afișări
Imaginea articolului Operaţiune a poliţiei la o şcoală din Germania în urma unei alerte false

Operaţiune a poliţiei la o şcoală din Germania după declanşarea unei alerte privind un posibil atac armat

UPDATE 14:20 "Informaţiile privind un atac în Menden indică că a fost o alarmă falsă", au anunţat autorităţile din districtul Arnsberg printr-un mesaj postat pe Twitter. "Mulţumim serviciilor de urgenţă pentru că au reacţionat atât de rapid".

Poliţia germană a efectuat o operaţiune la o şcoală din oraşul german Menden, după declanşarea unui alarme care semnala un posibil atac armat, relatează The Associated Press.

Marcel Dilling, un purtător de cuvânt al poliţiei din Menden, a declarat că mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost trimişi la şcoala vocaţională Hoenne din localitate.

Oficialul a adăugat că până acum nu s-au descoperit dovezi privind presupusul atacator sau persoane rănite, însă operaţiunea poliţiei este în curs de desfăşurare, astfel că încă nu poate fi exclusă nicio ipoteză.

Dilling a mai declarat că o alarmă portabilă a fost declanşată din interiorul şcolii.

Eiko Pate, un jurnalist al postului local Radio Hellweg, a anunţat că studenţilor le-a fost cerut să rămână în sălile de curs, iar un elicopter de poliţie survolează zona.

Germania a fost scena mai multor atacuri armate în incinta unor şcoli. În martie 2009, în oraşul Winnenden, un elev în vârstă de 17 ani a împuşcat mortal cincisprezece persoane, după care s-a sinucis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici