Ambasada României figurează printre puţinele misiuni diplomatice rămase deschise în Libia

Ambasada României este printre puţinele misiuni diplomatice rămase deschise la Tripoli, unde confruntările între miliţii islamiste rivale s-au soldat, potrivit estimărilor, cu circa 200 de morţi, în ultimele două săptămâni, scrie ziarul italian Il Messaggero, în ediţia online.

495 afișări
Imaginea articolului Ambasada României figurează printre puţinele misiuni diplomatice rămase deschise în Libia

Ambasada României figurează printre puţinele misiuni diplomatice rămase deschise în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse diplomatice citate de presa italiană, singurele ambasade rămase deschise la Tripoli sunt cele ale României, Italiei, Maltei, Marii Britanii şi Ungariei.

Grupul terorist Ansar al-Sharia a anunţat vineri, potrivit Al-Arabiya, că deţine controlul asupra oraşului rebel Benghazi, unde a fost proclamat "emiratul islamic".

"Libia riscă să se confrunte cu un război civil sângeros", avertizează Ministerul italian de Externe.

"Bilanţul confruntărilor între miliţii islamiste rivale este estimat la circa 200 de morţi şi 400 de răniţi, în două săptămâni, iar aeroportul din Tripoli este distrus", a declarat Federica Mogherini, ministrul italian de Externe.

Surse din cadrul serviciilor de informaţii italiene avertizează că islamiştii libieni ar putea utiliza avioane rămase pe aeroportul din Tripoli pentru a comite atacuri sinucigaşe în ţări occidentale, Italia fiind printre ţintele vizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici